Vuokraehdot

Muokattu viimeksi 15.6.2017

1 Yleisiä huomioita

 • 'Asiakas' on se luonnollinen henkilö, yritys, järjestö tai oppilaitos joka varaa yhden tai useamman veneen käyttöönsä.
 • Vuokraaja eli 'Kinahmi' on Pupuherran Bisneshommelot / OP Kevytyrittäjä -niminen yritys, joka tarjoaa kevytrakenteisten kumiveneiden aka. packraftien vuokrauspalvelua yksityishenkilöille, yhdistyksille tai yrityksille.
 • Varaamalla veneen asiakas varaa yhden (1) veneen ja mahdollisia lisävarusteita. Veneiden ominaisuudet ja paketteihin kuuluvat lisävarusteet on listattu Kalusto-sivulla. Varattavasta veneestä ja lisävarusteista käytetään nimitystä venepaketti.
 • Kinahmilla on oikeus muuttaa näitä ehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Ehtojen viimeisin muokkauspäivä näkyy tämä sivun alussa.
 • Tässä dokumentissa puhutaan yksittäisestä veneestä, mutta samat ehdot pätevät myös jos asiakas vuokraa useamman veneen.

2 Veneiden varaaminen

2.1 Varauksen tekeminen

Veneet on varattava viimeistään kolme vuorokautta ennen varauksen alkamista. Varaamisessa käytetään näiltä verkkosivuilta (kinahmi.fi) löytyvää varausjärjestelmää, jossa näkyy veneiden reaaliaikainen varaustilanne. Ensimmäinen varauspäivä on se päivämäärä jolloin:

 • Asiakas noutaa venepaketin varastolta, tai
 • Kinahmi laittaa venepaketin postiin

Vapaita veneitä voi kysellä yhteydenottolomakkeella lyhyemmälläkin varoitusajalla, mutta emme takaa että postia on jatkuvasti lukemassa joku.

2.2 Laskutus

Kinahmi pyrkii laskuttamaan veneet 15 päivää ennen nouto-/postituspäivää, eräpäivän ollessa yhtä päivää ennen noutoa tai postitusta. Mikäli laskua ei ole maksettu ennen luovutuspäivää, varaus peruuntuu.

3 Veneen toimittaminen

3.1 Nouto varastolta

Noutovarastot sijaitsevat:

 • Helsingin Tapulikaupungissa, Kämnerintie 3 (parkkipaikka)
 • Riihimäen Talteessa, Talteentie 34 (kuvan risteyksestä 400m eteenpäin vasemmalle)

Varastonoutojen kellonaika on sovittava etukäteen klo 16:00-20:00 välille. Varastonoudon yhteydessä hakijan henkilöllisyys tarkistetaan kuvallisesta henkilötodistuksesta (esim. ajokortti, passi tai kuvallinen henkilökortti). Veneet voi noutaa noutaa myös joku muu kuin alkuperäinen varaaja, mikäli hänellä on varaajan allekirjoittama valtakirja, johon on merkitty noutajan henkilötunnus. 

3.2 Toimitus postitse

Postitettaessa vene laitetaan postiin ensimmäisenä varauspäivänä siten, että se ehtii saman päivän kuormaan. Useimmiten tämä tarkoittaa sitä, että se on perillä määränpäässä seuraavana päivänä. Kinahmi ei kuitenkaan voi taata tätä, joten jos haluat olla varma että saat veneen ajoissa, varaa se aikaisemmin. Veneet toimitetaan oletusarvoisesti varaajan laskutusosoitteeseen, tai erikseen pyydettäessä johonkin toiseen osoitteeseen. Pakettia noudettaessa Posti tallentaa hakijan henkilötiedot. Asiakkaan pyytäessä voidaan myös käyttää jotain toista logistiikkapalveluiden toimittajaa (esim. Matkahuoltoa).

4 Veneen käyttö

Asiakas sitoutuu toimimaan Kinahmin vuokraveneiden käyttöohjeen mukaisesti. Edit 28.5.2019: Veneiden maastavienti ja käyttö ulkomailla on erittäin luvallista, jopa suotavaa.

5 Veneen palautus

5.1 Reunaehdot

Venepaketti on viimeisenä varauspäivänä sovitusta toimitustavasta riippuen joko:

 • Palautettava varastolle, tai
 • Laitettava postiin

Veneen palautustavasta (varastolle vai postiin) pitää sopia viimeistään ensimmäisen varauspäivänä joko suullisesti varastonhoitajan kanssa tai sähköpostitse tilauksen käsittelijän kanssa. Asiakas on velvollinen kertomaan mahdollisista ongelmista tai vioista palautuksen yhteydessä. Muussa tapauksessa Kinahmilla on oikeus laskuttaa hinnaston mukaisista korjaus- tai ylläpitotöistä ilman erillistä ilmoitusta.

5.2 Varastopalautukset

Veneen palautusajasta varastolle pitää sopia etukäteen mieluusti jo venettä noudettaessa, tai viimeistään 24 tuntia ennen itse palautustapahtumaa. Palautusaika on sovittavissa aikavälille 16:00-20:00.

5.3 Palautukset postitse

Vene on postitettava osoitteeseen:

Kinahmi.fi / Pekka Pehkonen
Smartpost, Lidl Ala-Tikkurila
Aamuruskontie 1
00754 Helsinki

Saapumisilmoitukseen on laitettava puhelinnumeroksi 040-139 3443 ja sähköpostiosoitteeksi kuittaukset@kinahmi.fi. (Huom! Kyseinen sähköpostiosoite hyväksyy ainoastaan Postin lähettämät viestit).

Asiakas on velvollinen kertomaan mahdollisista ongelmista tai vioista sähköpostitse viimeistään palautuspäivän aikana.